Suomalaismenestys arvokisoissa

Pyöräsuunnistuksen ensimmäiset MM-kilpailut suunnistettiin vuonna 2002 Ranskassa. Seuraavat kisat järjestettiin Australiassa vuonna 2004, minkä jälkeen MM-mitaleista on kisattu vuosittain. Aluksi kisaohjelmassa oli kaksi henkilökohtaista matkaa sekä kolmiosuuksinen viesti. Vuonna 2007 kisaohjelmaan lisättiin kolmas henkilökohtainen matka.

Suomalaismenestys MM-kisoissa on ollut alusta asti erinomaista. Vaikka kilpailijat ovat vuosien varrella vaihtuneet, Suomi on säilyttänyt asemansa MM-mitalitilaston kärkimaana ennen Venäjää ja Sveitsiä. Henkilökohtaiseen maailmanmestaruuteen suomalaispolkijoista ovat yltäneet Jussi Mäkilä, Mika Tervala, Päivi Tommola, Tuomo Tompuri, Marika Hara, Samuli Saarela ja Susanna Laurila. Suomalaisten MM-menestykseen vuosien varrella voit tutustua tarkemmin täällä. Veteraaneilla ja junioreilla on omat arvokilpailunsa, joissa Suomi on myös saavuttanut erinomaisia tuloksia. Vuodesta 2006 alkaen lajissa on jaettu myös EM-mitaleita.

IMG_4081 marika web IMG_4242 samuli web

MM-kisojen suurimmat suomalaiset mitalirohmut viime vuosina ovat olleet Marika Hara ja Samuli Saarela (kuvat Päivi Tommola).