Maxxis-cuppia Hiiltomies-kisoissa 28.5.2016

Nuorten pyöräsuunnistajien Maxxis-cup jatkui viikon tauon jälkeen Hiiltomiesten kahden startin kisoilla menneenä viikonloppuna Pälkäneellä. Hiiltomiehet olivat perinteiseen tapaansa saaneet aikaiseksi hyvin järjestetyt kilpailut. Kisat toimivat nuortenkin osalta katsastuskilpailuina heinäkuun lopun MM- ja EM-kisoihin Portugaliin eli oletettavasti kaikki parhaat olivat paikalla. Aamupäivän ohjelmassa oli sprintti ja iltapäivällä kisattiin keskimatkan merkeissä. Suorituksia Maxxis-cupin sarjoissa (H/D 15/17/20) tuli yhteensä 44 urheilijalle. Kolmeen ensimmäiseen osakilpailuun on nyt osallistunut 60 urheilijaa.

 

Kaikkinensa Hiiltomiesten kisoissa oli ilmoittautuneita osanottajia 268 mikä oli kyseisten kisojen ennätys. Ainakin tällä mittarilla mitaten lajin suosiossa on siis kasvussa. Suuren osanottajajoukon lisäksi ilahduttavaa oli myös nähdä Suunnistusliiton puheenjohtajankin kokeilevan lajia ensimmäistä kertaa.

 

Kokonaiskilpailun pistetilanne kolmen osakilpailun jälkeen on nähtävillä alla olevan linkin takana. Cup jatkuu kahden viikon kuluttua, jolloin ohjelmassa on kauden ensimmäinen SM-kilpailu eli SM-keskimatkan kilpailu Liperissä. Siellä on jaossa normaaliin osakilpailuun nähden tuplapisteet.

Maxxis-cupin pistetilanne 28.5.2016