Uusi kausi lähestyy, kurkistus kalenteriin

Jos talven selkä onkin taittunut suksilla, juosten tai muuten vaan talvesta nauttien, nyt viimeistään alkaa olla käsillä se aika kun kevään herättämät pyörätiet ja jääkuorestaan vapautuvat metsäpolut kutsua fillaroimaan. Kevään ensimmäiset kuntorastit on monella jo merkitty kalenteriin, ehkä myös kauden kilpailukalenteri IRMA: ssa alkaa kiinnostaa.

Tänä kesänä pyöräsuunnistuksen kilpailuruletti käynnistyy Jalasjärven sprinttitapahtumissa 21.5. Heti seuraavana viikonloppuna tarjolla on Hiiltomiesten ja OK-Trianin tapahtumat. 11-12.6 päästään nauttimaan Liperin Taimen isännöimistä SM-keskimatkan ja viestin kilpailutapahtumista Kontiorannan vauhdikkaassa, mutta vaativassa kangasmaastossa. Heinä-elokuussa kansallisia tuplatapahtumia tarjoavat KooVee, Rasti-Jussit ja Kankaanpään Suunnistajat.

11-12.9 Lahden Taimen ja SOC Asikkalan järjestämänä kauden toinen SM-viikonloppu Lahden Kunnaksessa tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden koetella taitojaan ja kuntoaan sprintti- ja pitkän matkan kisoissa. Matkan varrelta löytyy järjestäjän sivujen mukaan hyväkulkuista hiekkatietä, ajotaitoa kysyvää jyrkkärinteistä pikkupolkua, ehkäpä asfalttipätkiäkin.

Virallisten kilpailutapahtumien lisäksi pyöräsuunnistuksen harrastajilla on tämäkin kesänä mahdollisuus nauttia runsaasta fillarirastitarjonnasta. Tapahtumia löydät mm. tämän sivuston kalenterista sekä seurojen sivuilta. Myös uudet harrastajat ovat tervetulleita mukaan, taustatiedoksi voit lukea vaikka tämän.